Pasta boeuf stroganoff

Ingredienten

4 personen

  • 600 g biefstuk (ossenhaas)
  • 1 grote ui of 2 kleine uien
  • olijfolie
  • ½ tl gerookte paprikapoeder (pimentón)
  • 350 g champignons
  • 500 g brede lintpasta
  • 300 ml zure room
  • klein bosje dille, gehakt

Bereiden

  1. Snijd de biefstuk in plakjes van ongeveer 1 cm dik en snijd die vervolgens weer in reepjes van ongeveer 1 cm breed. Bestrooi de biefreepjes met zout en versgemalen zwarte peper. Snijd nu de ui in zo dun mogelijke ringen.
  2. Doe een scheut olijfolie in een grote pan op hoog vuur. Voeg als de pan heet is de biefreepjes toe en laat ze dan in een paar minuten rondom dichtschroeien. Neem ze uit de pan met een schuimspaan en houd ze apart op een bord.
  3. Doe zo nodig nog wat olijfolie in de pan en draai het vuur laag. Voeg de uiringen en het paprikapoeder toe. Roer goed en laat de uiringen in 10 minuten langzaam zacht worden, maar niet verkleuren. Snijd de champignons in plakjes en voeg ze toe; bak ze 3 minuten mee.
  4. Kook intussen de pasta beetgaar in ruim water met wat zout.
  5. Doe de biefreepjes terug in de pan, gevolgd door de zure room. Roer alles goed door elkaar en neem de pan van het vuur. Proef en voeg zo nodig nog wat zout en peper toe. Serveer over de pasta en bestrooi met dille.

Dit gerecht smaakt lekker met een Amber bier.