Hoofdgerecht: Indiase Curry + IPA

4 personen, 50 min., hoofdgerecht: Indiase curry met kip, aardappel en aubergine met een I.P.A.

Ingrediënten

  • 3 uien
  • 3 cm verse gember
  • 2 aubergines
  • 400 gr vastkokende aardappelen (schoongeboend)
  • 600 gr kippendijfilet
  • 5 el arachideolie
  • 4 el kruidenpasta milde curry
  • 1 blik tomatenblokjes (400gr)
  • 250 gr tuinerwten (diepvries)
  • 300 gr basmatirijst

Bereiding

  1. Snijd de uien in halve ringen. Schil en rasp de gember, snijd de aubergines en aardappelen met schil in blokjes van 1 x 1 cm. Snijd de kippendijfilet in reepjes.
  2. Verhit 3 el olie in een wok en roerbak de aubergine in 5 min. goudbruin en gaar. Schep uit de wok op een bord.
  3. Verhit de rest van de olie in dezelfde wok en roerbak de kruidenpasta, ui en gember 30 sec. voeg de kip en aardappelblokjes toe en roerbak 3 min. mee.
  4. Voeg 400 ml water en de tomatenblokjes toe en laat op middelhoog vuur 30 min. koken. Voeg de laatste 3 min. de tuinerwten en aubergineblokjes toe. Roer af en toe.
  5. Breng de curry op smaak met peper en eventueel zout. Lekker met ringetjes bosui en koriander erover.
  6. Kook de basmatirijst zoals aangegeven op de verpakking.

TIP: Drink hierbij bijvoorbeeld een I.P.A.