COMBINEER

Bier heeft meerdere smaakdimensies. De brouwsels hebben vaak een combinatie van zure, zoete, bittere en kruidige smaken. Omdat wijn de bittere dimensie mist, zijn er veel meer goede bier-spijs dan wijn-spijs combinaties te maken.

BIER & SPIJS

De laatste vijf jaar heeft er een verschuiving plaats gevonden, want speciaalbier is bijzonder populair geworden. Horeca ondernemers, chefs, consumenten en zelfs wijnliefhebbers hebben ervaren dat speciaalbier veel mogelijkheden geeft om te combineren met allerlei soorten gerechten. Er zijn bijzonder veel smaakvariaties mogelijk binnen het speciaalbier segment. Brouwerijen hebben veel ingrediënten tot hun beschikking zoals gerst (zoetheid), hop (bitterheid), mout (kleur en smaak), vruchten, kruiden, noten, chocolade en fruit. De wijnmakers hebben daarentegen alleen de druiven om mee te spelen.
Daarom maakt het dat speciaalbier de beste compagnon is bij heel veel gerechten!

BIER + BIER

 

Ontdek hoe lekker een combinatie van verschillende Blond bieren kan zijn